Efter nattens explosion syns stora skador på villans dörr och en bil som står parkerad intill huset. Foto: SVT

Detonation vid villa i Sävsjö

Uppdaterad
Publicerad

En detonation har inträffat vid en villa i Sävsjö i Jönköpings län. Entrédörren och andra delar av huset har skadats och nationella bombskyddet kallades till platsen. Två personer befann sig i bostaden när smällen ägde rum, men ingen ska ha skadats fysiskt. 

Larmet om händelsen inkom vid klockan 01. Då polis kom till platsen kunde man konstatera att ett stort hål gapade i entrédörren. Även fönster till huset var krossade.

Polisen vill inte kommentera om det finns någon hotbild kring personerna i huset.

– Vi har under natten arbetat med att hålla förhör och vi har genomfört en kriminalteknisk undersökning. Den har skett tillsammans med det nationalla bombskyddet som varit på plats under natten, säger Thomas Agnevik polisens presstalesperson.

Nationella bombskyddet på plats

Enligt SVT:s reporter på plats så har ytterdörren till villan ett stort hål. Flera rutor i både fastigheten och på en bil intill har krossats.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts men någon misstänkt finns ännu inte, och polisen efterlyser tips.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.