En person hittades avliden i ett skogparti utanför Jönköping vid lunchtid på torsdagen. Foto: Johannes Tolf/SVT

Död person hittad i skogen utanför Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades vid 12-tiden på torsdagen om att en död man hittats utomhus i skogen. Än så länge är det oklart vad som inträffat och polisen har inlett en förundersökning om mord. Flera förhör har hållits i ärende

Mannen hittades utomhus i skogen i närheten av Jönköpings flygplats av en privatperson. Fyndet gjordes vid lunchtid och flera patruller larmades till området. Under eftermiddagen och kvällen arbetade polisens tekniker på platsen.

– Det är avspärrat på platsen och vi letar spår och saker att ta i beslag. Sedan kommer det att genomföras en rättsmedicinsk undersökning och vi kommer även hålla vittnesförhör, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson vid polisen.

Mord Dumme Mosse Jönköping

Varit försvunnen

Polisen har spärrat av platsen där en död kropp hittades under torsdagen. Foto: SVT

Polisen gick under torsdagskvällen ut med information kring den döda personen och med stor sannolikhet så rör det sig om en man i 55-årsåldern som försvann under onsdagen.

– Vi har jobbat med en försvunnen man sen sent igår kväll. Vi fick in anmälan strax före klockan 21 och då hade han saknats stora delar av dagen, säger Angelica Israelsson Silfver.

Anhöriga är underrättade.

Ett antal personer förhörs

Det är i nuläget oklart hur personen har dött och polisen har därför inlett en förundersökning om mord. Polisen har hämtat ett antal personer in till förhör. Vad dessa förhör är under fredagsmorgonen oklart.

– Det är fortfarande förundersökning om mord som vi jobbar utifrån, säger Angelica Israelsson Silfver.

Avspärrningarna hävdes under torsdagskvällen.

Polisen har spärrat av ett område där en död person påträffades utanför Jönköping under torsdagen. Foto: Johannes Tolf/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord Dumme Mosse Jönköping

Mer i ämnet