Området är avspärrat efter att en död person hittats i vattnet. Foto: Emil GartonVisa alla (2)
Visa alla (2)

Död person hittades i hamnen i Jönköping

Publicerad

Den person som under lördagsförmiddagen hittades död i vattnet vid piren i Jönköpings hamn är fortfarande på söndagen inte identifierad. Polisen kommer nu att begära hjälp med identifieringen av Rättsmedicinalverket.

Brottsrubriceringen mord kvarstår fram till dess att ett utlåtande kommer från den rättsmedicinska obduktionen, meddelade polisen under söndagsmorgonen. Det är oklart hur länge kroppen har legat i vattnet.

– Den har legat i vattnet en längre tid. Det hade varit lättare att identifiera kroppen om den legat i en kortare tidsperiod, säger Thomas Agnevik som är polisens presstalesperson.

SOS fick larmet vid halv elva på lördagsförmiddagen. En person såg då en kropp ligga i vattnet vid hamnpiren i Jönköping.

– Vi har haft hjälp av ytbärgare och tagit upp en kropp ur vattnet, säger Gunnar Hansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping till SVT.

Innan identifiering gjorts och anhöriga är underrättade vill man inte gå ut med någon mer information kring den avlidne.

Förundersökning om mord

Polisen spärrade under lördagen av delar av hamnpiren och förhörde personer i området.

En förundersökning om mord inleddes. Thomas Agnevik uppger att det sker för att kunna ta till de åtgärder som behövs för att utreda vad det är som har inträffat och vad som har orsakat dödsfallet.

– Den initiala brottsrubriceringen kan komma att ändras varefter utredningen fortskrider, säger Agnevik.

Finns det några direkta tecken som tyder på att det är ett mord?

– Det finns inga tydliga omständigheter som tyder på mord.

Söker vittnen

– Vi har kunnat prata med en hel del personer i området, säger Thomas Agnevik och tillägger att man är mycket angelägen om att få prata med personer som var i närheten av piren under natten och morgonen och som kan ha sett något.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer