Dömd för olaga förföljelse av tidigare kolleger

Uppdaterad
Publicerad

Den man som åtalats för att ha under lång tid ha trakasserat två tidigare kolleger på en skola på Höglandet, dömdes idag av Eksjö tingsrätt till villkorlig dom och dagsböter.

Mannen och de båda kvinnorna arbetade en tid tillsammans på en skola i Vetalanda kommun. De två kvinnorna har senare enligt åtalet tagit emot mängder av sms, telefonsamtal och mejl, och när de försökt stänga av kontaktvägarna har mannen istället kontaktat anhöriga eller i vissa fall elever vid skolan.

Själv har han nekat till brott. Eksjö tingsrätt går dock på åklagarens linje och dömer mannen för olaga förföljelse. Förutom dagsböterna ska han även betala skadestånd till kvinnorna.

Mannen var även åtalad för olaga hot, men den rubriceringen ströks vid rättegången eftersom det ansågs vara preskriberat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.