Foto: SVT

Donationer gör Vandalorum skuldfritt

Publicerad

16 miljoner från tre stora donatorer ska göra Vandalorum skuldfritt redan vid årsskiftet. Därmed undanröjs risken för stora räntekostnader i framtiden, uppger ledningen för konsthallen.

– Ett skuldfritt Vandalorum skapar trygghet och stabilitet i framtiden så att verksamheten kan utvecklas och komma fler människor till glädje, säger Vandalorums styrelseordförande Jan-Ove Forsell.

75 miljoner

Det är inte första gången som konsthallen får stora donationer. Sedan 2009 har 75 miljoner investerats i verksamheten. 16 miljoner via banklån men resten utgörs av donationer från i huvudsak familjerna Christina Hamrin, Bengt Liljedahl och Bengt Svenstig

Och när nu tillskottet på 16 miljoner görs så blir alltså verksamheten skuldfri.

2017 har, enligt ledningen, varit ett bra år för Vandalorum som för första gången sedan starten ser ut att nå ett positivt resultat efter avskrivningar. Och att då inte ha några räntekostnader i framtiden, menar man, är ett bra steg på vägen att utveckla verksamheten ytterligare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.