Foto: TT

Dreamhack Summer flyttas – skulle ägt rum i juni

Uppdaterad
Publicerad

Datorfestivalen Dreamhack som brukar locka omkring 50 000 besökare till Jönköping kommer flyttas. Det är den rådande situationen kring coronaviruset som är anledningen. 

Beslutet har fattats gemensamt av DreamHack AB och Elmia AB. Festivalen som skulle arrangerats i mitten av juni flyttas nu till den 6-9 augusti. 

– Hälsa och säkerhet för besökare och utställare har alltid högsta prioritet och här fortsätter vi följa myndigheternas riktlinjer och direktiv. Beslutet att flytta fram Dreamhack Summer är en försiktighetsåtgärd och bygger på att agera med god framförhållning och för att minimera skadan för alla inblandade, säger Lotta Frenssen, vd Elmia AB. 

Corona Jönköping

Planen är att så mycket som möjligt av det ursprungliga programmet för Dreamhack Summer ska finnas även i augusti.

”Bra med nytt datum”

– Det är klart att det är tråkigt att alla de som är inställda på att åka till Dreamhack i mitten av juni, men samtidigt ser vi det som en enorm möjlighet att vi tillsammans med Elmia har kunnat hitta nya datum i slutet av sommaren istället, säger Per Sjölin, pressansvarig på Dreamhack till SVT.

Dock kommer inte Dreamhack Masters i Kinnarps arena genomföras.  

För dem som köpt biljetter till Dreamhack finns möjlighet till återbetalning. 

I klippet hör du Per Sjölin berätta mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet