Blommor har lagts på bryggan vid Åsabadet idag. Foto: SVT

Drunkningslarm vid Åsasjön

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i lågstadieåldern omkom vid en drunkningsolycka i Åsasjön i Taberg söder om Jönköping under torsdagskvällen. Ett stort räddningspådrag sökte och en timme senare hittades pojken under vattenytan. Under torsdagskvällen bekräftade polis att pojken avlidit.

Larmet om drunkning kom strax före klockan fem på torsdagseftermiddagen. Anhöriga till pojken hade då upptäckt att han var försvunnen. Räddningstjänsten, med 20 personer på plats, och polispatruller sökte både i och omkring badsjön. Även dykare från Borås tillkallades.

– Ingen har sett personen försvinna i vattnet så vi hjälper till i sökandet på land med två hundpatruller, sa Björn Öberg, polisens presstalesperson, medan sökandet pågick.

Enligt räddningstjänsten var det mycket folk på badplatsen och många deltog i sökandet.

Hittades under vattenytan

Cirka en timme efter drunkningslarmet, vid kl 17:43, meddelade räddningstjänsten att de hade hittat pojken under vattenytan.

– Han hittades av våra dykare som kommit från Borås. Han fanns ganska nära hopptornet vid bryggan där vattnet är djupt, säger Samuel Nyström, räddningschef.

Pojken fördes till länssjukhuset Ryhov för upplivningsförsök men klockan 20:00 bekräftade polisen att pojken hade avlidit.

Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.