Foto: Pontus Lundahl/TT

Dyra andrahandsbiljetter upprör på sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

På andrahandsmarknaden säljs finalbiljetter till kvällens SM-final i Jönköping för upp mot 1200 kronor styck, tre gånger så dyrt som normalpriset. Något som många är upprörda över på sociala medier.

– Det är förstås tråkigt när det blir så, men det är svårt för oss att styra, säger Andreas Karlsson, biljettansvarig hos HV71.

Men enligt honom är problemet mycket mindre än de befarat eller hur det har varit i Gävle.

– Vi kollade av nätet nu på morgonen och hittade bara två som sålde biljetter till kvällens match. Vi har pratat med ansvariga i Gävle och där har det varit många fler biljetter ute på svarta marknaden.

Till final sex i Gavlerinken Arena på torsdag finns det en hel del andrahandsbiljetter ute till försäljning för mellan 1.500-2.000 kronor per biljett.

Begränsa biljettköp

Andreas Karlsson tycker att det är tråkigt att människor köper upp många biljetter för att göra sig en hacka. För att försöka minska problemet har klubben begränsat antal biljettköp per kund till tio.

– Vi har diskuterat att begränsa det ytterligare, men det kan ju drabba familjer som är 6-7 personer som vill köpa biljetter.

I fjol öppnade konsumentminister Per Bolund för att biljetter till större evenemang och konserter skulle bli personliga. Konsertarrangörer menade då att det skulle kunna leda till dyrare biljetter, det skulle bli svårare att ge bort biljetter i present eller sälja den i andra hand om man inte kan gå på evenemanget.

Ett annat problem vid evenemang där det är stor efterfrågan på biljetter är att det då och då dyker upp falska biljetter.

– Vi har inte fått några sådana indikationer i samband med finalmatcherna, säger Andreas Karlsson.

Efterfrågan på biljetter till finalmatcherna i Jönköping har varit stort och till kvällens match sålde biljetterna snabbt slut. Många besvikna som inte har fått tag i biljetter har hört av sig till klubben.

– Vi hade kunnat sälja tusentals fler biljetter till den här matchen, säger Andreas Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.