Visa alla (2)
Visa alla (2)

E-sportläger för ungdomar

Uppdaterad
Publicerad

I helgen arrangeras ett träningsläger i Vrigstad för ungdomar som spelar dataspel.

Det är spelhobbyförbundet Sverok och projektet Respect All Compete, som med hjälp av Friends, ger 45 ungdomar chansen att tränas i spelet Dota 2.

Lägret är det första i en serie läger med målet att skapa positiv förändring inom e-sporten och göra den mer öppen och välkomnande för alla

– Precis som i andra onlinemiljöer finns det i e-sporten utmaningar med hur vi beter oss mot varandra. Men inom e-sporten finns också en enorm potential och positiv kraft som vi vill stötta, säger Mattias von Gegerfelt, projektledare för Respect All Compete.

Vill skapa en positiv förändring

Projektet Respect All Compete startades 2014 av spelhobbyförbundet Sverok för att skapa positiv förändring inom Svensk e-sport. Genom att arrangera träningsläger såsom i Vrigstad menar Mattias von Gegerfelt att de kan utveckla ramverk och värdegrund samt bidra till skapandet av fysiska mötes- och träningsplatser runt om i Sverige.

– Många som utöver e-sport sitter själva hemma vid datorn, då är det lätt att det skapas en dålig kultur. Därför är det viktig att vi nu träffas fysiskt, säger han.

E-sporten växer

Enligt Mattias von Gegerfelt är E-sporten en av världens snabbaste växande sporter. E-sport går ut på att tävla mot varandra, antingen i lag eller individuellt, i olika data- och TV-spel.

– Sverige är ett av de länder som leder utvecklingen inom e-sporten, säger Mattias von Gegerfelt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer