Foto: Nora Lorek / TT

E-sportläger för bättre attityder

Uppdaterad
Publicerad

Projektet Respekt All, Compete anordnar läger i Vrigstad. – E-sporten behöver fler insatser för att kunna erbjuda en tryggare miljö för ungdomar online, säger Cecilia Hällstrand, vice ordförande för spelhobbyförbundet Sverok.

Drygt 40 ungdomar mellan 14 och 20 år befinner sig just nu på e-sportläger i Vrigstad i Sävsjö kommun. Lägret anordnas av spelhobbyförbundet Sverok genom projektet Respect All, Compete. Syftet är att deltagarna ska lära sig om schysstare kommunikation, normer, attityder och beteenden inom spelvärlden.

Lägret är det fjärde som arrangeras av Sverok.

– Det är viktigt för oss att kunna gå in och stötta ett sådant här projekt som sammanfaller så väl med våra värderingar kring mångfald och inkludering. E-sporten behöver fler insatser för att kunna erbjuda en tryggare miljö för ungdomar online, säger Cecilia Hällstrand, vice ordförande för spelhobbyförbundet Sverok i ett pressmeddelande.

Värdegrundsarbete

E-sport är en av världens snabbast växande sporter och går ut på att tävla mot varandra antingen i lag eller individuellt i olika data- och tv-spel. Projektet Respect All, Compete startades 2014 av Sverok med stöd från Allmänna arvsfonden. Men hjälp av pengarna arrangeras bland annat träningsläger där värdegrundsarbete för positiv förändring inom svensk e-sport prioriteras.

Lägret i Vrigstad håller på till och med den 14 juni.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.