Visa alla (2)

Ebba Busch Thor besökte Jönköping

Publicerad

Det fortsätter att gå bra för Kristdemokraterna i opinionen. Just nu är Ebba Busch Thor på valturné med partiets EU-kandidater och under ett stopp i Jönköping idag pratade hon gärna om den medvind partiet befinner sig i.

Jönköpings län har länge varit ett starkt fäste för Kristdemokraterna. I det senaste valet röstade närmare tolv procent i Jönköpings län på KD i riksdagsvalet. Det var högst i landet.

Ebba Busch Thor leder just nu ett parti som har starka opinionssiffror. I flera opinionsmätningar ökar partiet och i den senaste SVT/Novus mätningen i mars fick partiet över tio procent.

– Det är ju fantastiskt roligt. Det är ju mycket roligare att ha medvind än motvind.

I klippet ovan kommenterar partiledaren varför hon tror att partiet ökar just nu.

KD:s toppkandidater i EU-valet Sara Skyttedal och David Lega besökte Jönköping tillsammans med partiledaren Ebba Busch Thor. Foto: Linda Mathillas

Valturné i landet

Under måndagen besökte partiledaren Jönköping tillsammans med partiets två toppkandidater i EU-valet, David Lega och Sara Skyttedal. De träffade bland annat väljare och under kvällen ska de två EU-kandidaterna frågas ut av Busch Thor på en restaurang i Jönköping. Det här är ett av alla stopp under den valturné som nu görs.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer