Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Arbetsförmedlingen sektionschef i Jönköpings län Johan Weidenmark ser positivt på utvecklingen. Foto: Hanna Källebring/SVT

Efter pandemin – arbetslösheten går ner

Uppdaterad
Publicerad

Arbetslösheten har sjunkit i samtliga av länets kommuner sedan samma tid förra året, det visar Arbetsförmedlingens nya rapport som nu har släppts.

Trots ett tufft år med en pågående pandemi så har arbetslösheten sjunkit det senaste året. I jämförelse med juni ifjol så har siffran sjunkit med 1,3 procentenheter, vilket gör att länet nu ligger på en total arbetslöshet på 6,4 procent.

– Nu börjar vi komma tillbaka till den nivån vi låg på innan pandemin igen, det känns jättebra, säger Johan Weidenmark, sektionschef Arbetsförmedlingen Jönköpings län.

Samma trend verkar spegla av sig i de flesta av Sveriges kommuner. I hela 282 av 290 av Sveriges kommuner har arbetslösheten sjunkit i jämförelse med föregående år. Riket som helhet har idag en siffra på 7,9 procent i arbetslöshet, vilket är en nedgång 1,1 procentenheter. Högst arbetslöshet är det i Malmö som ligger på 14,5 procent, medan arbetslösheten är som lägst i Gällivare med 3,2 procent.

I klippet ovan har du sektionschefen Johan Weidenmark berätta om hur han ser på siffrorna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer