Efter regionens julbordsstopp: ”Det blir ett otroligt merjobb”

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet att Region Jönköpings län ställer in alla julbord och julfester för att förebygga smittspridning av covid-19 har påverkat flera restauranger i länet. Bland annat FC Gruppen i Jönköping som tappade mängder av gäster på kort tid.

– Uppemot 1000 av regionens besökare avbokades bara igår och det är det vi vet nu, säger William Axelsson, vd på FC Gruppen, som är en av de större leverantörerna av julbord i länet.

Under fredagen kom beskedet att flera regioner bland annat Jönköping ställer in sina julfester. Nästa vecka väntas Folkhälsomyndigheten och regeringen införa nygamla coronarestriktioner.

– Som arbetsgivare vill vi ta ansvar för att förebygga smittspridningen av covid-19 genom att införa dessa försiktighetsåtgärder för all vår personal, sa regiondirektör Jane Ydman till SVT.

Ställer om till catering: ”Merjobb för oss”

Sedan beskedet har William Axelsson och hans kollegor arbetat hårt med nya lösningar.

– Vi märker nu att vissa vill ställa om sitt julbord och istället ha catering, men det blir så klart ett merjobb för oss.

Hör branschens reaktion på beslutet i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.