Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att få en sammanfattning av Tove-fallet på 60 sekunder. Foto: SVT

Efter 21-åriga Toves död – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

Förutom människorov så utreder polisen nu även mord och gravfridsbrott efter den 21-åriga kvinnans försvinnande i Vetlanda, bekräftar nu åklagare Adam Rullman.

Två kvinnor sitter ju sedan tidigare häktade misstänkta för människorov. Under måndagen kom besked att misstankarna mot dem utökas. Det var P4 Jönköping först att berätta och åklagare Adam Rullman bekräftar detta för SVT.

– Utredningen omfattar nu misstanke om mord, människorov och gravfridsbrott. De båda misstänkta är inte hörda om detta. Jag kommer ta ställning till om de ska begäras häktade för dessa brott senare i veckan, säger han.

I nuläget har alltså brottsrubriceringen inte ändrats, utan det handlar om en utökning i utredningen.

Tove, från Vetlanda, hittades i onsdags död i ett skogsområde i Vetlandatrakten, efter att ha varit försvunnen sedan mitten av oktober. Både Missing people, hemvärn, räddningstjänst och polis hade då sökt efter henne.

Gravfridsbrott

Kan till exempel handla om att ett lik stympats, bränts eller gömts undan för att det inte ska upptäckas. Det kan också handla om vandalisering av begravningsplatser.

Källa: Brottsförebyggande rådet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.