Eksjö tingsrätt beslutade under fredagen att omhäkta den man som misstänks för attackerna i Vetlanda i början av mars. Foto: Mikael Fritzon/TT

Efter Vetlandadådet – 22-åring omhäktad

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks för att ha knivskurit sju personer i Vetlanda i mars har nu omhäktats. Åklagaren hoppas att åtal ska kunna väckas innan sommaren.

Vid omhäktningsförhandlingar i Eksjö tingsrätt under fredagsmorgonen beslutade rätten att den misstänkte  22-årige mannen ska sitta häktad i ytterligare två veckor. Han är misstänkt för sju fall av försök till mord.

Åklagare Adam Rullman säger till SVT Nyheterna Jönköping att utredningen fortskrider i en bra takt.

Våldsdådet i Vetlanda

– Utredningen har kommit långt men polisen ska genomföra ytterligare ett antal förhör. Merparten av resultaten från de forensiska undersökningarna vid NFC har redovisats och delgivning av utredningsmaterialet till försvaret kommer snart att påbörjas, säger han och fortsätter:

– Målsättningen är att ett beslut i åtalsfrågan ska tas under maj månad. Men det är en högst preliminär tidsplan.

Åtal ska nu vara väckt senast den 30 april. Om åtal ej är klart sker en ny omhäktningsförhandling.

Se klipp från då mannen häktades två dagar efter dådet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet i Vetlanda

Mer i ämnet