Föreningen Teatertolvan gör musikalen Legally Blond. Foto: SVT

Efterlängtad musikalpremiär för Teatertolvan

Uppdaterad
Publicerad

Premiären av musikalen Legally Blond tvingades i höstas skjutas upp när föreningen Teatertolvan plötsligt stod utan lokal. Men på fredagskvällen är det på nytt dags för föreställningen att inta Eksjö.

Föreställningen kommer att uppföras på en ny scen i Olsbergs Arena.

– Det är eldsjälarna i Teatertolvan vi har att tacka för detta. I höstas lade man ner projektet men tack vare eldsjälarna så hittade man den här lösningen med Olsbergs Arena, säger Filip Morel, regissör.

Tidigare hyrde teaterföreningen in sig i Försvarsmaktens lokaler på Ing 2, men efter ett beslut från Fortifikationsverket drogs uthyrningarna av försvarets lokaler in. Detta blev ett hårt slag för Teatertolvan som tvingades skjuta fram den planerade premiären av Legally Blond.

”Går härifrån och dansar”

Men ikväll är det alltså dags. Och förväntningarna är höga.

– Vi har hållt på väldigt länge med det här projektet så nu är det härligt att få komma in i slutspurten, säger Amanda Helgeson, skådespelerska och koreograf.

Vad kan publiken förvänta sig?

– Humor och mycket bra musik. Man får träffa karaktärerna på ett jätteroligt sätt.

Moa Rundberg, även hon koreograf, håller med.

– Musiken är så medryckande, det är det jag tror att folket kommer känna av. Man går härifrån och dansar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.