Eksjö campings platschef Peter Klockgärd ser ljust på framtiden. Foto: Hanna Källebring/SVT

Eksjö camping är redo för ännu en sommar med pandemi

Publicerad

Många campingar i länet tappade mycket gäster när coronapandemin slog till förra våren. Eksjö camping har gjort anpassningar efter de nya restriktionerna och ser ljust på sommaren.

Coronapandemin slog hårt mot många verksamheter förra våren. Avbokningar rullade in på löpande band till länets campingar och gjorde det ekonomiskt tufft för många.

En camping som lyckades vända den negativa trenden var Eksjö camping. De hittade nya vägar att gå när verksamheten inte kunde fortgå som innan.

– Vi fick hitta nya ben att stå på. Framförallt i cafét, där fanns mer möjligheter än det gjorde på campingsidan, säger Peter Klockgärd som är platschef på Eksjö camping.

Aktiviteter lockar besökare

Aktiviteter är en annan del som Eksjö camping satsat hårt på under coronapandemin. De byggde en padelbana utomhus och anordnade utomhusaktiviteter för barn.

Utomhusaktiviteter är något de kommer satsa hårt på även inför den här sommaren, något som de tror kommer slå väl ut hos gästerna.

Se i klippet ovan vad de tror om den kommande sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.