Foto: Pontus Lundahl/TT

Eksjö kommun stänger restauranger på trygghetsboenden

Uppdaterad
Publicerad

För att minska risken för smittspridning av det nya coronaviruset har Eksjö kommun beslutat att stänga sina restauranger i trygghetsboenden tillfälligt. I stället erbjuds matlådor för avhämtning.

Stängningen börjar gälla onsdagen den 25 mars och berör restaurangerna i boendena Snickare, Tuvan och Bobinen. Mellan klockan 12.30-13.45 erbjuder restaurangerna nu istället matlådor för avhämtning. Dessa behöver inte förbeställas.

Minska risk för smittspridning

Personer som har ledsagning eller annan insats vid restaurangbesöket kan få matlådan levererad till hemmet via hemtjänsten. Det meddelar kommunen i ett pressmeddelande.

Åtgärden vidtas för att minska risken för smittspridning bland personer över 70 år. Kommunen uppger att de följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och att beslutet därför kan komma att ändras eller upphävas med kort varsel.

Hemkörning av mediciner och livsmedel

Samtidigt kommer kommunen från och med i morgon onsdag att tillsammans med föreningar och frivilliga erbjuda inköp och hemkörning av livsmedel och läkemedel för de personer som uppmanas att begränsa sina sociala kontakter.

I första hand uppmanar kommunen att denna grupp ska ta hjälp av anhöriga, vänner och grannar. Men kommunen kommer att samordna detta för de som inte har någon i sin närhet som kan hjälpa till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer