Foto: Arkivbild

Eksjö stadsfest blev en lugn tillställning

Uppdaterad
Publicerad

Den tolfte årliga stadsfesten i Eksjö blev en lugn tillställningen. Det säger både polisen och arrangören som summerar arrangemanget.

Artister så som Samir och Viktor, Moneybrother, Backyard babies, Millencolin, Molly Sandén och Tomas di Leva – för att nämna några. Årets upplaga av Eksjö stadsfest gästades av flertalet artister och tusentals besökare.

– Vi är jättenöjda, vi hade tur med vädret, säger Maria Stejdahl, en av arrangörerna för Eksjö stadsfest.

Polisens ingripanden

Polisen hade stärkt sin närvaro och även en cyklande patrull fanns på plats. Poliserna fick göra drygt 15 ingripande under fredagen och lördagen. Merparten har handlat om omhändertagande av berusade personer och ordningsstörningar.

– Det har varit en lugnt ur polisiär synvinkel, säger Monica Bergström som är polisens presstalesperson.

Även arrangören beskriver festivalen som lugn. Sexuella ofredanden, bråk och fylla är brott som inte är ovanliga under festivaler när mycket folk samlas. År 2017 anmäldes nio fall av sexuella ofredanden på Eksjö stadsfest. I år har det varit betydligt lugnare.

– Jag kan inte se att vi har fått in någon anmälan om sexuellt ofredande, säger Monica Bergström på söndagsförmiddagen.

Hotade polis

Den händelse som sticker ut är när polisen skulle avlägsna en man i 20-årsåldern under lördagskvällen på grund av ordningsstörning.

– Mannen motsatte sig polisens ingripande och betedde sig hotfullt. 20-åringen greps och fördes till polisstationen. Han greps misstänkt för hot mot tjänsteman, säger Monica Bergström.

Fullt även på de små scenerna

Drygt 23 000 besökare under helgen är den preliminära siffran.

– Vi hade mycket folk på området. Det blev fullt även på små scenerna, berättar Maria Stejdahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.