Elev skadad efter bråk på skola i Nässjö kommun

Uppdaterad
Publicerad

En elev fick föras till sjukhus efter ett bråk på en skola i Nässjö kommun vid lunchtid på torsdagen. Enligt polisen ska eleven ha varit vid medvetande när denne lastades i ambulansen.

Det var vid 12.17 som polisen larmades till skolan efter att det uppstått bråk mellan ett antal elever på skolan. Personal och andra elever på skolan ska ha avbrutit bråket.

– Det var fyra till fem elever som kom i slagsmål i uppehållsrummet. I tumultet så ska en elev slagit huvudet i en vägg och börjat blöda vid ögat. Då kallade vi på ambulans, säger rektor Eva Björk till SVT Nyheter Jönköping.

Vet du vad som orsakade slagsmålet?

– Det är lite oklart. Polisen tycker det är en soppa. Något om ett pingisrack, säger Eva Björk.

De inblandade eleverna är högstadieelever i blandade åldrar.

Ungdomsutredare tar över

Två personer är misstänkta och målsägande i ärendet och berörda föräldrar har informerats. Brottsrubriceringen är misshandel.

– Våra ungdomsutredare kommer att ta det här ärendet och det kan ju också vara så att det hamnar hos socialtjänsten, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.