En elev på en skola i Jönköpings län fick efter en vaccination mot HPV-virus ont och tappade kraften i sin arm. Foto: TT

Elev skadades vid vaccinering – riskerar bestående men

Uppdaterad
Publicerad

En elev på en skola i Jönköpings län fick efter en vaccination mot HPV-virus ont och tappade kraften i sin arm. Händelsen har lex Maria-anmälts.

Eleven hade efter injektionstillfället ont i flera dager och trots smärtstillande läkemedel hade eleven svårt att sova. Efter en vecka blev problemen värre och eleven kunde knappt lyfta armen och hade svårt att klara skolan.

Problemen kvarstod

Trots flera veckor med övningar och smärtstillande läkemedel blev armen inte bättre. Det var först efter att axeln undersöktes som ortopedläkare upptäckte en stickskada efter vaccinationen.

Kan bli bestående men

Eleven har efter upptäckten fått hjälp men sjukgymnastik och inflammationshämmande läkemedel, något som lett till god effekt. Ortopedläkaren kan dock inte ge några garantier på att axeln kommer att bli helt återställd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer