Bilden är inte från händelsen på gymnasieskolan. Foto: SVT

Elev satte eld på skolanställd med handsprit och tändare

Uppdaterad
Publicerad

En gymnasieelev på småländska höglandet misstänks nu för misshandel efter att ha tänt eld på en skolanställds händer genom att använda handsprit och en tändare.

Händelsen ska ha inträffat i slutet på februari och är nu anmäld både till polisen och Arbetsmiljöverket.

Eleven ska ha erbjudit personalen handsprit och sedan sprutat på en rejäl mängd. När personalen då påpekar att det blir för mycket, tar eleven fram en tändare.

– Det börjar då brinna i handspriten på händerna och det uppstår lågor. Personalen ska då ha gnuggat ihop händerna och fått stopp på branden, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

Personalen som är i 60-årsåldern, ska inte ha orsakats några allvarliga skador och behövde inte uppsöka sjukvård i anslutning till händelsen.

– Enligt polisanmälan blev det rodnader på händerna efter lågorna men inga allvarliga skador, säger Åsa Willsund.

Polisen har startat en förundersökning gällande misshandel. SVT Nyheter Jönköping har sökt gymnasiechefen för den aktuella skolan, men denne har avböjt att kommentera händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.