Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stina Axelsson och Hannah Gullstrand, elever på Per Brahe gymnasiet, är trötta på att ha distansundervisning och hoppas på att de kan gå tillbaka till skolan som vanligt till hösten. Foto: Fanny Olsson/SVT

Elever vill tillbaka till skolan – oroliga för distansstudier i höst

Publicerad

Ett par elever har skrivit till Jönköpings kommun och vädjar om att inte ha distansundervisning på gymnasieskolorna i höst. De menar att det försämrar utbildningens kvalité. Men enligt kommunen planeras det för en skolstart med eleverna i skolan.

I slutet av maj lämnade regeringen besked om att gymnasieskolorna öppnar till hösten. Däremot har de också sagt att det är kommunens uppdrag att se till att det inte blir för trångt i skolorna. Något som gör gymnasieelever oroliga.

– Jag förstår att det är en svår situation och att det är coronapandemi. Men gymnasieelever är inte i riskzonen och vi drabbas mer än vad vi borde göra, säger Stina Axelsson.

”Kan göra ändringar”

Enligt Marie Wettermark, som är verksamhetschef för gymnasieskolorna i Jönköpings kommun, planeras det i nuläget för att eleverna ska vara på plats när skolan drar igång till hösten.

– Vi ska se över schemat, om vi kan göra några ändringar för att sprida ut eleverna på skolan på ett bättre sätt, säger hon men berättar att de även kan behöva ha en kombination med distansundervisning.

Marie Wettermark säger till SVT att målsättningen är att under vecka 32 skicka ut tydligare besked till eleverna om hur upplägget blir.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jönköping

Mer i ämnet