Jonas Persson, vd för stadshotellet i Eksjö, vill stötta damfotbollen under pandemin. Foto: Julia Djerf/SVT

Elitlag i Norrland får oväntad hjälp från hotell i Eksjö

Publicerad

Rådande pandemi har drabbat många elitklubbar hårt ekonomiskt – något som fått en hotellägares fotbollshjärta att ömma lite extra. Trots avståndet och den inte helt uppenbara kopplingen till ett visst damlag i norr, sträcker nu Stadshotellet i Eksjö ut en hand.

Inställda matcher har skapat en tuff sits för många idrottsklubbar. Just damklubbar har pekats ut som de stora förlorarna efter att regeringens coronakrispaket delats ut.

När Jonas Persson, vd för Eksjö stadshotell, läste om Piteå IF:s svåra situation kände han att ville hjälpa till. Han erbjöd därför laget gratis hotellnätter på sina resor till bortamatcher i södra Sverige.

– Jag ville göra det för att jag kan hjälpa till och för att det ska vara lika för alla. Det måste vara en enorm utmaning att bara klara av logistiken nu, säger Jonas Persson.

Får miljonbidrag

I dagarna blev det även känt att Piteå IF får ta emot en gåva på en halv miljon kronor från en hemlig givare.

Då undrar man förstås, har du nånting med det att göra också?

– Nej, det har jag inte men det är ju jätteroligt att höra, svarar Jonas Persson.

Hör mer om varför hotellägaren väljer att stötta laget i videoinslaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.