Elitspelare utsatta för stöld – match ställdes in

Uppdaterad
Publicerad

Inför söndagens bortamatch mot Örebro i elitserien i volleyboll för damer fick Gislavedspelarna inbrott i sitt omklädningsrum. Matchen ställdes in.

Det var strax innan matchstart som stölden upptäcktes, vilket P4 Örebro var först att rapportera om. En inbrottstjuv hade brutit sig in i omklädningsrummet och stulit spelarnas plånböcker, mobiltelefoner, pass och nycklar.

– Det var en av våra tjejer som skulle gå på toaletten som upptäckte att dörren var uppbruten, säger Bo Hallberg, ledare i Gislaved Volleybollklubb.

Polisen kunde senare gripa en man i 30-års åldern och spelarna fick tillbaka i stort sett alla de värdesaker de blivit bestulna på.

Matchen ställdes in

Först togs beslutet att flytta fram matchen, men senare bestämdes att ställa in helt.

– Det är inte lätt att spela när kropp och knopp är helt bortkopplade och skaderisken är då också stor, säger Bo Hallberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.