Lotta Frenssen, vd Elmia Foto: Elmia/SVT

Elmia går som tåget – bättre än förväntat

Uppdaterad
Publicerad

Fler besökare än förväntat har under året besökt Elmia i Jönköping. Trots att stora mässor som Elmia Subcontractor och

Dreamhack winter ännu inte varit har de budgeterade besökssiffrorna redan uppnåtts.

I budgeten inför 2018 satte Elmia upp ett mål om att 335 000 personer skulle besöka årets mässor, men redan nu, cirka två månader innan årets slut noteras 343 744 besökare och det är inget annat än en succé enligt Lotta Frenssen, vd på Elmia.

– Det är jätteroligt. Det betyder att möten mellan människor är viktigt för att utveckla affärer, säger hon.

Fysiska möten viktigt

Förutom nästan 8 750 fler besökare än bugeterat i år har också antalet utställare varit fler, men det i sig innebär också ett problem för mässbolaget.

– Vi tvingas idag tacka nej till utställare för att vi inte har plats. Exempelvis vid husvagnsmässan och Elmia lastbil, säger Lotta Frenssen.

Stort behov av mässytor

Att kommunstyrelsen i Jönköping idag klubbat igenom en utbyggnad av Elmia ser hon som nödvändigt och väldigt positivt för Jönköping. Hon säger att Elmia bidrar till stora turismekonomiska effekter för hela regionen.

– Alla som kommer hit får ju möjlighet att se allt det fina vi har i Jönköping, men sedan skapar det också en massa arbetstillfällen för hela länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.