Foto: SVT / Emil Hammarström

Elmias husvagnsmässa ställs in med anledning av covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Elmias husvagn- och husbilsmässa kommer inte att genomföras i september i år, det meddelar Elmia AB.

Beslutet att flytta fram mässan kom efter en dialog med bland annat Husvagnsbranschens riksförbund (HRF) och Caravan club of Sweden.

– Vi befinner oss i en mycket svåranalyserad situation och fortsätter naturligtvis att följa myndighetens rekommendationer. Genomförandet av stora mässor kräver lång framförhållning vilket tyvärr inte ger oss några andra alternativ än att inte genomföra årets mässa, säger Lotta Frenssen i ett pressmeddelande, vd på Elmia AB.

Nu siktar Elmia på att hålla i husvagnsmässan år 2021 istället.

Beskedet att Husbils- och husvagnsmässan ställs in är den senaste i raden av mässor som inte blir av. Tidigare har det meddelats att bland annat Dreamhack och Lantbruksmässan skjuts upp.

I klippet nedan får du se förra årets dyraste åk på husvagnsmässan.

Elmia husvagn och husbil

Elmias husvagns och husbilsmässa har hållits sedan år 1981 på Elmia, evenemanget har årligen omkring 35 000 besökare. En mässa som pågår över fem dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.