Ung kvinna livshotande skadad efter mordförsök i Gislaved

Uppdaterad
Publicerad

Polis larmades vid halv femtiden på morgonen till centrala Gislaved där en två personer hade misshandlats med ett tillhygge. En person greps misstänkt för mordförsök. Under måndagen häktades han vid tingsrätten i Jönköping.

De båda drabbade fördes med ambulans till sjukhus. Misshandeln ska ha inträffat inomhus. Enligt Region Jönköping och Värnamo sjukhus blev kvinnan livshotande skadad och tvingades till akut operation. Hennes tillstånd uppgavs då vara kritiskt. En ung kille skadades lindrigt och kunde senare lämna sjukvården.

Polisen har inlett förundersökning om försök till mord och en person är gripen.

– På grund av förundersökningssekretess lämnar vi i nuläget inga uppgifter om den gripne, säger Dennis Johansson Strömberg vid polisens presstjänst. 

På måndagsmorgonen meddelade sjukvården att den 19-åriga kvinnan vårdas på IVA i Värnamo, men att hennes tillstånd var stabilt.

Under måndagseftermiddagen häktades en man i 20-årsåldern vid Jönköpings tingsrätt, misstänkt för mordförsök. Han är också misstänkt för grov misshandel, rapporter P4 Jönköping.

Mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.