En gripen efter misstänkt mordförsök i Nässjö

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades på lördagseftermiddagen till en lägenhet i Nässjö. En man hade skadats med ett tillhygge. Efter omkring en timme kunde polisen gripa en man som nu är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Polisen skickades till lägenheten i centrala Nässjö strax efter klockan 14.30. Enligt det första larmet hade en man blivit misshandlad med ett tillhygge av en annan man. De båda är i 40-årsåldern och hemmahörande på Höglandet. Den skadade mannen kunde själv ringa SOS och enligt polisen ska han inte ha fått livshotande skador.

– Initialt har vi rubricerat det som försök till mord, säger vakthavande befäl Lars-Göran Nilseryd.

Misstänkt man anhållen

Polispatrullen anträffade den skadade inne i lägenheten och han fördes med ambulans till sjukhus. Den misstänkte gärningsmannen hade då lämnat bostaden och flera patruller började söka efter honom.

Klockan 15.32 hittade polisen den misstänkte och han greps för försök till mord och anhölls senare under kvällen.

På lördagen genomfördes en teknisk undersökning och under söndagen är lägenheten fortfarande avspärrad. Polisen ska höra personer om de har sett eller hört något i samband med händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.