Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen har spärrat av runt Oxhagsskolan på Öxnahaga i Huskvarna efter skottlossningen på onsdagskvällen. Foto: Mattias Landström/jkpg.news

En hittad skadad efter misstänkt skottlossning i Huskvarna

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades på onsdagskvällen skadad efter skottlossning i Huskvarna. Mannen vårdas på sjukhus och ingen person är ännu gripen misstänkt för dådet. Brottsrubriceringen är försök till mord.

Polisen larmades till Öxnehaga i Huskvarna vid 22-tiden efter larm om höga smällar. En man i 25-årsåldern anträffades skadad och fördes till sjukhus.

Skadeläget är oklart men det ska inte handla om allvarliga skador. Mannen ska själv ha kunnat larma SOS och var vid medvetande när polis kom till platsen. En större avspärrning gjordes utanför Oxhagsskolan, där man tror skjutningen skedde.

”Övertygade”

En kvinna som SVT talade med på plats uppger att hon hörde flera skott vid tiotiden på kvällen.

– Vi är övertygade om att det är en skottlossning som har skett, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Polisen söker nu efter en misstänkt gärningsperson.

– Vi tror att personen kan ha lämnat platsen på någon form av fordon, en cykel eller en elsparkscykel.

Avspärrningen hävd

Polisen har gjort ett större antal fordonskontroller på olika adresser och man har under natten arbetat med informationsinhämtning. Polispatruller med olika specialkompetens har varit involverade i ärendet.

Under natten hävdes avspärrningarna.

Polisen är mycket intresserad av att få in tips och iakttagelser från allmänheten.

– Låt polisen avgöra vad som är viktigt för utredningen eller inte, små detaljer kan vara avgörande, menar polisen.

Vid 13.30-tiden uppger polisen att det ännu inte finns någon misstänkt. Polisen är under dagen kvar i området och arbetar med trygghetsskapande närvaro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.