En man tvingades in i skåpbil Foto: SVT

30-åring tvingades in i skåpbil med våld och rånades

Uppdaterad
Publicerad

En man tvingades in i en skåpbil med våld och utsattes för rån av två män under fredagskvällen i centrala Nässjö. Flera vittnen kommer förhöras.

I fredags blev en man med våld inlåst och rånad i en skåpbil i centrala Nässjö. Mannen som är i 30-års åldern blev bestulen på sin mobiltelefon av två män. Han tvingades också till att ta ut 3000 kronor från en bankomat. Mannen ska enligt Ola Svensson gruppledare på Höglandspolisen ha varit inlåst i skåpbilen i ungefär en halvtimme.

Anhölls men släpptes

Brottsrubriceringen är rån och olaga frihetsberövande och en man född på 80-talet anhölls av åklagare men släpptes efter förhöret. Misstanken kvarstår fortfarande mot mannen som inte ska vara hemmahörande på Höglandet.

Brottet skedde ju centralt, fanns det inga vittnen?

– Brottet ägde rum vid 22-tiden, och det har funnits vittnen som ska förhöras om det inte redan gjorts, säger Ola Svensson hos polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.