Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Annie Lööfs (C) och Jakob Forssmeds (KD) tankar en månad innan valet och hur de ser på regeringsalternativen. Foto: Jasmin Akbarzadeh/SVT, Alice Netinder/SVT

En månad till val: Riksdagspolitiker från länet på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Idag är det exakt en månad kvar till valet i Sverige. Under torsdagen var både Jakob Forssmed (KD) och Annie Lööf (C) på plats i Jönköping för att träffa Jönköpingsbor.

Den 11 september är det dags för val, vilket kändes i luften i Jönköping under torsdagen när både Jakob Forssmed (KD) och Annie Lööf (C) var på plats i sina hemtrakter. 

Kristdemokraternas vice partiledare började dagen med studiebesök på Ekhagens gästhem, följt av ett besök på trygghetsboendet i Huskvarna.

Val 2022 Jönköpings län

– Det är skönt att vara på hemmaplan, säger han.

Annie Lööf (C) som var på plats för ett kampanjstopp tillsammans med lokala centerpartister i centrala Jönköping håller med.

– Det är väldigt roligt att få komma hem. Nu höjs valtemperaturen, säger hon.

I klippet ovan hör du Jakob Forssmeds (KD) och Annie Lööfs (C) tankar inför valet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022 Jönköpings län

Mer i ämnet