Foto: Anders Wiklund/TT

Energidryckstjuv åtalas för en rad stölder

Publicerad

En man i 50-årsåldern åtalas nu för sammanlagt sju stölder av energibars och energidrycker hos en rad butiker i länet. Totalt har mannen stulit 353 energibars och 262 energidrycker.

Stölderna har enligt åtalet inträffat på olika butiker i länet det senaste året. Den 11 september i fjol stal han 51 proteinbars från en matbutik på Råslätt i Jönköping till ett värde av 1 100 kronor. Fyra dagar senare stal han 100 energibars värda 2 000 kronor på en stormarknad i Jönköping.

Den 3 juli i år ska mannen ha stulit 30 proteinbars värda 600 kronor från en butik i Jönköping. Den 27 augusti var han igång igen, då ska mannen ha stulit 172 energibars värda nästan 4 000 kronor från en mataffär i Huskvarna.

Stölder i Nässjö och Gislaved

Den 20 september i år var mannen åter i farten, denna gång i Nässjö. Där ska han ha stulit 110 energidrycker till ett sammanlagt värde av 2 300 kronor. Två dagar senare ska mannen ha tagit 75 energidrycker värda drygt 1 600 kronor från en butik på Klostergatan i Jönköping. Samma dag ska mannen även ha hunnit med ett besök i en matbutik i Gislaved. Där ska mannen ha fått med sig 76 energidrycker värda drygt 1 600 kronor.

Mannen åtalas även för att ha stulit två rakapparater från en elektronikbutik i Jönköping. Den stölden ska ha inträffat den 27 september och värdet på det stulna uppges ha varit knappt 1 500 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.