11-åriga Ester: ”Det blev en trygghet när mamma fick cancer”

Uppdaterad
Publicerad

När Ester var fem år gammal blev hennes mamma sjuk i cancer. På mammans strålbehandling fick Ester en gosedjurspanda som har följt med i vått och torrt sedan dess.

– Den har betytt jättemycket, säger Ester Rommedahl, 11 år.

– Pandan hon fick då har varit med hela tiden sen dess, kommer den bort i huset hemma är det bara att leta tills man hittar den, säger pappa Henrik Rommedahl.

Ester berättar att hon tror att många kan finna en trygghet i att få en nalle av ambulanspersonalen, precis som hon själv gjorde.

”Det betyder världen för de här barnen”

Simon Torstensson är vice ordförande i Round Table 107, som står bakom insamlingen, har själv egna barn och tycker därför insamlingen är extra viktig.

– Jag kan bara tala för mig själv som tvåbarnsfar, hur jobbigt det är att se ett barn fara illa och hur stressande en ambulanssituation kan vara. Att kunna göra det ögonblicket lite lättare, betyder ju världen för de här barnen, säger Simon Torstensson.

Hör Ester berätta om hur viktig pandan Jelly varit för henne under åren och hur hon tror barnen kommer reagera när de får nallarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.