– Jag sökte nytt jobb, säger Aida Nadarevic. Foto: Privat och TT/Arkiv

Ett ovanligt år: Aida längtar efter semester utan restriktioner

Uppdaterad
Publicerad

Pandemins år 2020 börjar gå mot sitt slut och vi blickar tillbaka. I slutet av sommaren träffade vi Aida Nadarevic som berättade hur pandemin slagit mot äldreomsorgen i Tenhult och sin oro inför hösten.

– Jag längtar efter en semester med bad, god mat, öppen eld och bad i Adriatiska havet, och att man inte behöver tänka på alla restriktioner, säger Aida Nadarevic. 

I våras var situationen i hemtjänsten i Tenhult kaotisk, då 80 procent av personalen insjuknade inom loppet av några dagar. Samtidigt var det brist på skyddsmaterial.

Corona Jönköping

– Jag blev sjukskriven under hösten och har nu ett nytt jobb som barnundersköterska.

Hör Aida berätta om vad hon lärt sig av pandemin i klippet.

Ett ovanligt år

Under vinjetten ”Ett ovanligt år” träffar SVT Nyheter återigen personer vi tidigare under 2020 intervjuat om coronapandemin och dess effekter.

Vi tittar tillbaka på det ovanliga året som gått – och ber intervjupersonerna blicka framåt. Vad ska hända när pandemin är över?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet