Foto: Adam Ihse / TT

Experter kritiserar polisens utredning i Gica-fallet

Uppdaterad
Publicerad

Två oberoende experter har på uppdrag av Ekot granskat polisens brottsutredning i Gica-fallet. De båda två anser att det finns misstag i utredningen.

Gica hittas död runt 06.00 tiden på morgonen den 8 augusti. Polisen hittar på platsen flera föremål med blodfläckar, men när kriminalteknikerna kommit till parken där mannen hittas avliden, gör de en bedömning att skadorna på Gica inte har vållat hans död och därför kallar man inte på en rättsläkare.

– Det finns så pass mycket på brottsplatsen som tyder på att här har det skett någonting. Att det finns blod tyder på att här har det skett en våldshandling. När det också finns en död kropp på platsen är det högst rimligt att göra bedömningen att det här hänger samman, säger före detta kriminaltekniker Sonny Björk.

Fallet ”Gica”

Läs mer av Ekots granskning här.

Se klipp från då domen föll i tingsrätten nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet ”Gica”

Mer i ämnet