Extrapengar i jul till regionanställda

Uppdaterad
Publicerad

Som ett tack för insatserna under pandemin ska medarbetare i Region Jönköpings län få 500 kronor extra på decemberlönen.

De medarbetare som varit anställda i regionen någon gång från april till december i år kommer få lite extra i plånboken till jul. Summan är 500 kronor efter skatt.

Tanken var från början att de anställda skulle få ett presentkort som skulle gälla i hela länet. Det visade sig dock vara lättare sagt än gjort. Leverantören i England hade på grund av ”lockdown” inte möjlighet att få fram sådana presentkort förrän i januari eller februari.

– Vi har arbetat intensivt men inte hittat någon lösning och vi ville inte vänta till nästa år med detta, säger Patrick Nzamba, som är HR-direktör.

Politiskt beslut

Mia Frisk, som är regionstyrelsens ordförande, beslutade då om att istället betala ut gåvan i pengar. Hon hoppas att det extra tillskottet ändå ska komma till pass inför jul.

­- Jag vill tacka för allas viktiga insatser, oavsett arbetsplats inom Region Jönköpings län, och för att alla fortsätter ta sitt ansvar, håller avstånd och respekterar restriktionerna, säger Mia Frisk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet