På torsdagen hade ”O vad det låter bra” premiär på Spira i Jönköping. Foto: SVT

Familjekonsert på Spira

Publicerad

I dag hade föreställningen O vad det låter bra premiär på kulturhuset Spira i Jönköping. Det är en familjekonsert som är inspirerad av succéprogrammet Fem myror är fler än fyra elefanter.

Föreställningen spelas först för cirka 4 000 skolelever och pågår i cirka 45 minuter och den 26 maj är en konsert för alla. Hela familjen kan digga, dansa och sjunga med när Jönköpings Sinfonietta tillsammans med musikalartister framför bokstavslåtar.

– För många av oss som tittat på SVT de senaste 40 åren vet att ”O vad det låter bra” kommer från ett väldigt populärt barnprogram som heter Fem myror är fler än fem elefanter. Detta tv-program kom ju på 70-talet och då upplevde jag att barnprogram var väldigt påkostade, man satsade på barnen. Jag tycker att det är bra musik och bra texter, det handlar om bokstäver och lära sig att läsa, säger regissören Mia Ringblom Hjertnér.

Vad förväntar ni er för respons?

– Jag förväntar mig att både barn och vuxna kommer att sjunga med och ställa sig upp och dansa, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.