På bilden syns skadan som blev efter att mannen kört in i Linh Trans hus. Polisen hämtade mannen för provtagning och förhör. Foto: TT/Linh Tran

Familjen satt och kollade på tv – då kraschade en bil in i deras hus

Uppdaterad
Publicerad

Det var vid 20.30 på torsdagskvällen som det oväntade inträffade. När Linh Tran och hennes familj kollade på tv hörde kraschen.

– Det smällde till.

På parkeringen utanför familjens hus i centrala Värnamo hade en man – som enligt Linh Tran var full vid tillfället – backat och kraschat rakt in i familjens ytterdörr.

– Vi satt och tittade på tv och hörde smällen, säger hon och tillägger:

– Tur att det gick så bra som det gjorde, så att huset inte rasar.

Polisen hämtade in mannen som kört bilen för förhör och provtagning. Han misstänks i nuläget för rattfylleri. Mannen är i 60-årsåldern och han var så pass berusad att polisen fick ta in honom för tillnyktring. Provsvaret visade att mannen hade 1,58 promille alkohol i blodet vilket innebär att mannen blir av med körkortet.

– Det är inte någon som är skadad verkar det som, tack och lov, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.