Polisens hundpatrull var under morgonen på plats på Råslätt. Foto: SVT

Fängelse för grovt vapenbrott på Råslätt

Publicerad

Den man som i november sköt sig själv i foten i en bostad på Råslätt i Jönköping dömdes på tisdagen till två års fängelse för grovt vapenbrott.

Ärendet rubricerades först som försök till mord men ändrades senare till grovt vapenbrott. I dag dömdes mannen i Jönköpings tingsrätt för grovt vapenbrott, ringa narkotikabrott och rattfylleri. Mannen sköt sig själv i foten med ett hagelgevär.

Uppgav att han utsatts för brott

Det var på torsdagsmorgonen den 8 november som polisen fick in ett larm om ett misstänkt mordförsök på Råslätt. En skadad person hittades sedan i en bostad. Mannen var skottskadad och fördes till sjukhus med ambulans. Enligt polisen uppgav mannen, som var vid medvetande, att han hade utsatts för ett brott, men polisen misstänkte att mannen kan ha skjutit sig själv. Utredningen har visat att han sköt sig själv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.