26-åriga Fanny Rask kommer att spela sitt andra OS. Foto: Mikael Fritzon/TT

Fanny Rask uttagen till OS

Uppdaterad
Publicerad

Idag tog förbundskaptenen Leif Boork ut Damkronornas trupp till vinter-OS i Pyeongchang och som väntat är HV71:s Fanny Rask en av dem som får följa med.

Vinter-OS i Pyeongchang inleds för svensk del den 10 februari med match mot Japan. Leif Boork säger själv att han har satsat på ett rutinerat lag.

– Mästerskapet i sig är så stort att man måste ha med sig saker i bagaget. Ett OS är inget man bara kastas in i, säger Leif Boork om laget som i stort sett är detsamma som spelat de senaste turneringarna under säsongen.

Rutinerad spelare

För Fanny Rasks del, är det andra gången hon kommer att få uppleva ett vinter-OS i landslagströjan. 26-åringen deltog senast i Sotji 2014 då det svenska landslaget slutade 4:a efter förlust mot Schweiz i semifinalen.

HV-forwarden har varit en självklar spelare i det svenska landslaget under Leif Boorks tid som förbundskapten. Hon är numer en rutinerad spelare med 105 A-landskamper och 2 VM i bagaget.

Uppoffrande spelare

Boork beskriver Fanny Rask som en stark skridskoåkare med både offensiva och defensiva kvaliteter.

– Hon är en fantastisk uppoffrande spelare. Är väl den som täcker mest skott i vårt lag, säger Leif Boork.

Fanny Rask är enda spelare från HV71 som är uttagen i Damkronornas trupp till OS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.