Svenska Hanna Öberg under världscupen i Holmenkollen tidigare i år. Foto: Arkivbild TT

Här byggs södra Sveriges första skidskyttebana

Uppdaterad
Publicerad

Nässjös skidförening får 4,8 miljoner kronor i stöd från Arvsfonden. Pengarna ska användas till att anlägga södra Sveriges första fullstora skidskyttebana.

Placeringen blir vid Lövhults idrottsområde.

– Det är fantastiskt att Arvsfonden vill vara med och möjliggöra denna satsning. Den kommer både komplettera och möjliggöra nya aktiviteter, säger Jörgen Larsson från Nässjö SKI i ett pressmeddelande.

Anläggningen kommer att användas både till träning och utbildning men också till organiserade tävlingar och träningsläger.

Banan blir en möjlighet för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning att träna skidskytte, parasport, rullskidor och inlines på ett säkert och mer anpassat sätt.

Hoppas börja bygga i år

 – Vi har några pusselbitar kvar att lösa innan vi kan sätta spaden i backen. Men målet ligger fast att starta byggnationen under detta år, säger Jörgen Larsson.

Sedan innan har Nässjö SKI fått EU bidrag på nästan 1 miljoner kronor genom föreningen ”Astrid Lindgrens Hembygd” för att kunna anlägga en asfaltsbana för rullskidor på vid samma idrottsområde.

I vintras hölls VM i skidskytte i Östersund. I klippet ser ni några av höjdpunkterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.