Spela klippet och hör vår reporter på plats berätta om dagens förhandlingar i hovrätten. Foto: Johan Nilsson/TT

Fastställd dom i hovrätten för våldtäktsdömda mamman

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna i 25-årsåldern från Höglandet som i tingsrätten dömts för grov våldtäkt och grovt sexuellt ofredande på sina två små barn fick i dag straffet fastställt av hovrätten. Detsamma gäller hennes pojkvän som dömts för att ha anstiftat samma brott.

Kvinnan döms till fängelse i tio år medan mannens fängelsestraff fastställs till sex och ett halvt års fängelse. Tingsrättsdomen hade överklagats av både kvinnan och mannen samt åklagaren. Kvinnan och mannen ville få sänkt straff medan åklagarna sökte skärpta straff.

Hovrätten konstaterar i sin dom att ingen annan påföljd än fängelse är aktuell.

Man skriver i sin dom att brotten har riktats mot två små barn som varit helt utlämnade åt (mammans namn, red.s anm.) förehavanden. De har stått i beroendeställning till henne och inte haft någon möjlighet att värja sig mot övergreppen.

Paret greps för elva månader sedan efter att bekanta hittat filmer i kvinnans dator, som visar hur hon förgrep sig på de små barnen.

Nedan ett klipp från då domen i tingsrätten förkunnades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.