Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Felix Rosenqvist är hemma i Sverige för att gäståka i Porsche Carrera Cup. Foto: Ebba Öberg/SVT

Felix Rosenqvist tävlar hemma i Sverige igen

Uppdaterad
Publicerad

Värnamokillen Felix Rosenkvist tävlar vanligtvis i Indycar i USA, men är hemma i helgen för att gäståka i Porsche Carrera Cup på Mantorp Park.

– Det är ju inte det jag brukar göra vanligtvis, men det är jättekul, säger han.

I helgen gäståker Felix Rosenqvist och Indycar-kollegan Marcus Ericsson i Mantorp. Felix är glad över att kunna tävla på hemmaplan igen. Han säger att det är en möjlighet för vänner att kunna komma och se honom tävla.

Han säger också att nivån på svensk racing har blivit högre.

– Det är ett tufft startfält och man pushar sig själv väldigt hårt. Det är inte bara det att man sopar hem banan, utan man får köra hårt. Det har man märkt under åren att det har blivit mycket, mycket högre nivå. Det är jättekul för svensk racing tycker jag, att se den kurvan.

Höga mål

Felix Rosenqvist har hunnit fylla trettio år och säger att han kanske har tio år kvar inom Indycar. Innan dess har han ett tydligt mål med vad han vill hinna med.

– Vinna Indycar är ju det absolut största målet just nu. Det vill jag ju verkligen göra och jag tror också jag kan göra det om jag får till allting.

Men det blev en ganska tuff racedag för Värnamoföraren. I lördagens två race blev Rosenqvist diskad i det första och nia i det andra.

I klippet berättar Felix Rosenqvist bland annat om hur han i dag ser på sin hemstad Värnamo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.