Polisen misstänker att branden i ett parkeringshus på Råslätt där fem bilar förstördes är anlagd. Foto: Mattias Landström/Nyhetswebben

Fem bilar totalförstörda i brand i parkeringshus

Uppdaterad
Publicerad

Fem bilar totalförstördes natten mot fredag i en brand i ett parkeringshus på bostadsområdet Råslätt i Jönköping. Polisen utreder händelsen som skadegörelse genom brand.

Det var vid 01-tiden som boende på Kärrhöksgatan hörde en hög smäll. När polis och räddningstjänst anlände till adressen var det mycket rök och lågor som slog ut från ett plan på parkeringshuset.

– Det är fem bilar som är utbrunna på ett av planen i parkeringshuset, säger Martin Detterström, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen misstänker att branden är anlagd.

– Vi har inlett en förundersökning gällande skadegörelse genom brand, i nuläget har vi ingen misstänkt, säger Martin Detterström.

Polisen har spärrat av på platsen och kommer att genomföra en teknisk undersökning när de brandskadade bilarna har svalnat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.