Se polisen i klippet ovan berätta om festproblematiken på Höglandet. Foto: SVT/TTarkiv

Fest spårade ur i Tranås – polisen vädjar om hjälp av föräldrar

Uppdaterad
Publicerad

En tonårsfest i Tranås spårade ur under natten mellan måndag och tisdag. Polisen har fått indikationer på att ytterligare fester kommer att ske under Halloween. Polisen vill nu att föräldrar hjälper till att hålla koll på sina tonåringar, eftersom droger ofta finns på fester på Höglandet.

Under måndagskvällen anordnades en privat fest i en stuga på landet utanför Tranås. Polisen larmades till platsen och en person som försökte fly från polisen testades positivt för MDMA/ecstasy.

– Vi vet inte exakt hur många som var på festen men det skulle ha varit en större samling ungdomar där, säger Johan Borg, biträdande lokalpolisområdeschef på Höglandet.

Tar tonåringar på Höglandet droger som ectasy när de festar?

– Ja, tyvärr gör de ju det. Vi gör regelbundet beslag av ecstasy, cannabis, mycket narkotikaklassade tabletter, kokain och amfetamin, så det förekommer, säger Johan Borg och fortsätter:

– Man ska inte vara naiv som tonårsförälder och tro att ens egna barn inte kommer att komma i kontakt med droger, det kommer de sannolikt göra, säger han.

Se polisen i klippet ovan berätta om festproblematiken på Höglandet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.