Fick borr genom handen – olycka på industri

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna fastnade när en borr trängde rakt genom hennes hand i Kulltorp och en man skadade ryggen vid ett fall på ett fordonssläp i Tranås. Under tisdagsmorgonen fick polisen rycka ut till två olika arbetsplatsolyckor i länet.

Vid nio-tiden skadades en kvinna i 50-årsåldern när en borr gick genom hennes hand så att hon fastnade i maskinen. Det inträffade på en industri i Kulltorp, Gnosjö kommun.

Hon fördes till sjukhus där polisen har kunnat tala med henne, men det är oklart hur allvarliga skador hon fick. Polisen har även varit på olycksplatsen och påbörjat en utredning om arbetsplatsolycka.

Föll på fordonssläp

I Tranås inträffade en annan arbetsplatsolycka strax före klockan tio. En man i 50-årsåldern ramlade på ett släp till ett fordon vid ett företag. Han ska ha slagit i ryggen och fick föras med ambulans till sjukhus.

Polisen har dokumenterat olycksplatsen för vidare utredning om arbetsplatsolycka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.