Foto: TT

Fick lägga sig 16.30 – IVO godkänner åtgärder på äldreboende

Uppdaterad
Publicerad

Vid en avdelning på ett äldreboende i Tranås tvingades de äldre att gå och lägga sig redan klockan halv fem. Efter upptäckten anmälde kommunen sig själva och har nu lagt fram en handlingsplan för att komma tillrätta med problemen.

Personalen på en avdelning på ett äldreboende i Tranås hade satt i system att ge de boende sin nattmedicin redan klockan 16.30 och tvingades därför dem i säng tidigare. Något som enligt  anmälningar till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) hade pågått under flera år.

Varken läkare eller sjuksköterska har informerats om att tiderna för överlämnande av läkemedel har ändrats av personalen”, stod det i IVO-anmälningarna.

Socialnämnden i Tranås har efter upptäckten vidtagit åtgärder, bland annat har personalen omplacerats, och en handlingsplan har tagits fram. IVO har godkänt handlingsplanen och har även genomfört en tillsyn i verksamheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.