Filippa Hallgren med hästen Whiskey Joe Foto: Lisbeth Airosto

Filippa och Whiskey Joe vidare till final

Uppdaterad
Publicerad

13-åriga Filippa Hallgren från Vetlanda är en av ryttarna som deltar i SM i hoppning i Vetlanda just nu. På söndag väntar final med hästen Whiskey Joe.

När SVT Nyheter Jönköping når Filippa Hallgren, som tävlar i klassen B-ponny, har hon just fått veta att hon tagit sig till söndagens final. Att hon är glad går inte att ta miste på.

– Det är verkligen jätteroligt, säger Filippa.

Totalt 20 ryttare gör upp i hennes klass. Hon tävlar för Vetlandaortens Ryttarförening. Hästen är från Irland och precis som Filippa 13 år gammal. Men det är hennes sista tävling med Whiskey Joe.

Sista tävlingen

– Jag får inte rida B-ponny mer nästa år då jag blir för gammal för den klassen, men jag har en C-ponny också som jag tävlar med, säger hon.

Hur har veckan varit annars?

– Jättebra men varm. Fast jag tror inte att hästarna lider så mycket av värmen som tur är.

Hur funkar du och Whiskey Joe tillsammans?

– Jättebra. Jag tränar med honom två gånger i veckan och han är duktig på att hoppa.

Final på söndag

Hur det går för Filippa Hallgren och hennes Whiskey Joe återstår att se. Finalerna i samtliga klasser avgörs under söndagen på ridanläggningen i Vetlanda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.