Foto: Nässjö Basket/TT

Fler fall av covid-19 i Nässjö Baskets herrlag

Uppdaterad
Publicerad

Två personer i Nässjö Baskets herrtrupp har konstaterats vara smittade av covid-19 och föreningen misstänker att fler kan vara smittade. Detta gör att seriepremiären om lite mer än en vecka kan vara hotad.

– Det är tråkigt att två personer är smittade av covid-19, men man hade ju på känn att det skulle komma förr eller senare, säger Rade Mladenovic, ordförande i klubben.

Alla covid-testas

Laget har nu ställt in all träning eftersom man misstänker att båda tränarna och fler andra i truppen kan vara smittade.

– Samtliga i laget har nu testa sig så vi får se framöver hur många det är som är smittade, det tar ju några dagar innan man får provsvar, säger Rade Mladenovic.

Seriepremiären hotad

På tisdag i nästa vecka ska Nässjö Basket spela sin första match för säsongen, hemma mot Södertälje. En seriepremiär som förmodligen inte blir av.

– Det är högst osäkert om den blir av, jag tror att reglerna säger att om tre spelare är smittade har vi rätt att flytta matchen, men som sagt, vi vet mer först när vi vet hur många i laget som är smittade, säger Rade Mladenovic.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronasport Jönköping

Mer i ämnet